Joan Gorchs

Fotografia

Teatre

Com alguns ja sabreu m’agrada molt el teatre i algunes vegades he pogut combinar les dues aficions: fotografia i teatre. He col·laborat vàries vegades amb la companyia de teatre local Amics del teatre, amb la companyia de dansa Epidemic dance show i amb d’altres companyies de Barcelona. He tingut la sort de poder fotografiar assajos d’obres professionals a Barcelona o passis per la premsa i he pogut conèixer a alguns actors i actrius de casa nostra molt importants.

Dilluns dia 17 de març vaig entrar per primer cop al teatre Tantarantana, petit teatre prop del paral·lel . Em va convidar una companyia que fa improvisacions, lectura de poesia i cançons. En aquesta ocasió també van contar amb la presència d’un gran ballarí amic meu que va fer un ball de dansa contemporània.  Va ser molt difícil fer fotos allà perquè la llum era escasa i molt focalitzada en alguns punts i un xic tènue. Per acabar-ho d’adobar les parets laterals estaven pintades de negre, el fons era una tela negra i el terra una moqueta negra. Els actors a l’escenari també anaven de negre així que, com us podeu imaginar el repte era molt difícil. I, si a tot això, li sumem que sóc de riure fàcil i els actors i actriu eren boníssims i no em deixaven parar de riure podreu comprendre que fer fotos en una situació com aquesta resulta una missió casi impossible.

Va ser una nit molt divertida però crec que amb poques fotos que es poguessin salvar de la crema. Vaig haver de forçar molt la sensibilitat de la càmera (isos a prtir de 1600 i un diafragma màxim de 4). Us deixo algunes imatges perquè veieu una mica el resultat. Són fotos tal qual de la càmera sense variar res, ni llum, ni temperatura de color, ni soroll ni res.

Una peculiaritat d’aquesta ora de teatre és que es van fer dos equips que competien entre sí i cadascun anava fent una improvisació (això no és nou) però l’equip que el públic creia que no ho havia fet tan bé rebia una tomacada espectacular. Sort que els tomàquets no eren de debò perquè sinò el color negre del fons i de la roba dels actors hagués acabat tenyida de vermell.

 

DSC_1759 DSC_1790 DSC_1804 DSC_1843 DSC_1910 DSC_2106 DSC_2129 DSC_2186 DSC_2223 DSC_2301 DSC_2336 DSC_2416 DSC_2475 DSC_2489

Posted in Uncategorized by Joan Gorchs on March 21st, 2014 at 3:05 pm.

Add a comment

Previous Post:   Next Post:

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply